Monet ottavat pikavippejä alkoholin vaikutuksen alaisena

Pikavippejä ei tunnetusti oteta ainoastaan oikeaan taloudelliseen hätään vaan monesti niiden hakemiseen riittää paljon heikompikin syy. Monesti pikavippiä saatetaankin ottaa siksi, että olisi kiva päästä viihteelle, mutta taskusta puuttuu muutama satanen. Tälläisessa tilanteessa onkin helppoa pyytä muutama satanen lainaa ja näin ollen päästä viettämään iltaa kaverien kanssa. Vaikka palkkapäivä olisikin pian tulossa, niin kannattaa kuitenkin olla varovainen tälläisissa tilanteissa sillä monesti muutaman oluen tai siiderin jälkeen tulee idea ottaa vielä vähän lisää sitä vippä. Tämä saattaakin johtaa siihen, että aamulla huomaat että takaisinmaksettavaa onkin jo usean satasen verran. Näin ollen kannattaa aina yrittää pitää pikavipit sekä alkoholi erillään toisistaan.

Monet meistä eivät edes tiedosta sitä kuinka monen juoman jälkeen alkaa oma kontrolli kadota ja näin ollen alkaa tekemään entistä tyhmempiä päätöksiö. Mikäli haluat nähdä suunta-antavia arvioita millaiseen humalatilaan olet itsesi juomalla hommannut, niin alkoholilaskuri antaa sinulle arvion siitä tilasta. Alkoholilaskurilla on kätevää katsella sitä kuinka monta annosta alkoholia tarvitsee ottaa, jotta aletaan lähentymään jo ihan tuntuvia promillelukemia. Voit tutkia hieman kuinka paljon sinä normaalisti juot ja minkälaisiin promille lukemiin sillä pääsekään. Tällä tavalla voit myös miettä sitä missä vaiheessa alat menettämään otteesi itseesi ja esimerkiki ottamaan ei haluttuja pikavippejä.

Pikavippi kannattaakin ottaa ainoastaan selvänä jolloin pystyt paljon paremmin järkeilemään syyn sen hakemiseen. Syy minkä takia pikavippiä haet ei niinkään ole se tärkein asia, vaan se kuinka pystyt maksamaan lainasi takaisin sovittujen ehtojen mukaan. Mikäli siis haluat hakea pikavippiä niin tee se aina selvänä, äläkä koskaan alkoholin vaikutuksen alaisena. Pikavippi voi joskus olla pelastus moneen erilaiseen tilanteeseen, mutta vastuuttomasti haettuna se aiheuttaa vain ongelmia. Mieti siis tarkasti kuulutko siihen riskiryhmään joka saattaa sortua pikavippiin humalassa ja jos näin niin mieti mitä voisit tehdä asian suhteen. Tässä tämän päivän mietteemme pikavipeistä ja kuinka niitä tulisi käyttää vastuullisesti. Päivän opetus on siis se että alkoholi ja pikavipit sopivat erittäin huonosti yhteen, joten vältä viimeiseen asti tätä yhdistelmää.